newlogo

כפר הנוער רמת הדסה         השקדים 111, קרית טבעון   |    חייגו עכשיו: 053-62898573

תיכון רמת הדסה

 

בית הספר השש שנתי רמת הדסה מיועד לתלמידים מכיתה ז' ועד יד'. בית הספר נותן מענה לטווח רחב של רמות לימודיות, תחומי עניין וצרכים שונים של תלמידים, מעודד הישגיות ומיצוי היכולת הלימודית תוך מתן מסגרת מכילה, תומכת ותנאים המאפשרים לתלמיד להביא לידי ביטוי את הכוחות ונקודות החוזק הטמונות בו.

הלמידה בביה"ס מתקיימת בקבוצות קטנות וניתנים שיעורים פרטניים לתלמידים בכל המקצועות.

סגל ביה"ס שם למטרה עליונה לחנך את התלמידים לדרך ארץ, לאזרחות טובה, להצבת מטרות אישיות, לימודיות, חברתיות, אנושיות ולהגשמתן. צוות המורים מהווה דוגמה ומשמש כמבוגר משמעותי לתלמידיו.

מסלולי הלימוד בביה"ס

בניית מודל "עתיד לכל תלמיד" ברמת הדסה.
חזון כפר הנוער רמת הדסה הינו: לקיים כפר נוער מהמובילים במערך החינוכי חברתי בישראל, לטובת אוכלוסיית הילדים בסיכון.

כפר שייצור סביבה תומכת בחניכיו, יהווה מסגרת שתאפשר לכל אחד מהם לבנות עתיד מאושר על פי בחירתו ובהתאם ליכולותיו ותסייע לו להשתלב בחברה, להתפרנס בכבוד ולהקים משפחה.

בכדי לממש את החזון ולקדם מפת דרכים הכוללת את מסלולי הלימוד המרכזיים בכפר ושחניכי הכפר יזכו לתעודות ממשמעותיות ואיכותיות שעמן יוכלו להשתלב בתעסוקה ובחברה הישראלית, קיימת תכנית "עתיד לכל תלמיד" שבה אנו מאפשרים לבוגרים שלנו אופק תעסוקתי משמעותי.

המסלולים המוצעים בתכנית "עתיד לכל תלמיד":

  1. מסלול לבגרות מלאה.
  2. מסלול יג-יד –טכנאי הנדסאי במערכות ייצור ממוחשבות.
  3. מסלול אפייה ובישול –תעודה מקצועית באפייה ובישול סוג 1 (של משרד התמ"ת)
  4. מסלול לתעודת מדריך רכיבה.
  5. מסלול להכשרה מקצועית קצרת מועד (DJ, איפור, בניית ציפורניים, מנעולן, רישיון לטרקטור ומלגזה, מדפסות תלת מימד, מדריכי חדר כושר, מצילים, בניית אפליקציות לסלולר ועוד)

מגמות הלימוד בביה"ס:

CNC מערכות ייצור ממוחשבות

מסלול מקצועי בו התלמידים לומדים לתכנן וליצור חלקים במכונות לעיבוד שבבי. הם מתנסים במעבדות מכונות משוכללות ובכיתה יא' הם מתנסים בעבודה בכפר ובמפעלים מחוץ לכפר-מפעלי עיבוד שבבי.
בסוף כיתה יב' הם מסיימים עם תעודה מקצועית ויכולים להמשיך ללמוד במכללה ברמת הדסה לקראת תואר טכנאי והנדסאי בכיתה יג' ויד'.

מגמת אמנויות הבישול המלונאי קונדיטאות

מסלול עיוני ומעשי בו התלמידים יחוו באמצעות סדנאות, סיורים לימודיים והתמחות מעשית (סטאז') בבתי מלון בתחום אמנויות האפייה המלונאית.
בוגר ההתמחות יכול להשתלב במקצועות הבישול, האפייה והאירוח בבתי מלון ובמסעדות, ולהמשיך ללמוד עד לקבלת תואר "שף".
התלמידים הניגשים לכל הבחינות זכאים לתעודת אפייה ובישול סווג 1 ממשרד התמ"ת

מגמת תקשורת

מסלול לתלמידים שאוהבים ומתעניינים בטלוויזיה ובאינטרנט, המגמה נותנת מענה לילדים סקרנים שצופים בחדשות מתעניינים ומגיבים על אירועים אקטואליים. התלמיד יכיר וייחשף למקצעות התסריט, צילום, עריכה ובימוי תוך למידת עבודת צוות. התלמידים יצלמו ויתעדו אירועים מהחיים השוטפים בכפר, תהליך המביא להעצמת התלמידים.

מגמת חקלאות – בעלי חיים – התמחות בסוסים

מסלול זה מתאים לתלמיד שמתעניין וקשור לבעלי חיים ולרכישת ידע אודותיהם, הלימודים המעשיים כוללים עבודה באורווה עם וסביב לסוסים בדגש על מיומנויות טיפול ואימון. המגמה מהווה חלק משמעותי מלימודים לקראת תעודת מדריך רכיבה ותיתן לבוגריה יתרון יחסי אם יבחרו ללכת לכיוון מקצועי בתעשיית הסוסים, בין אם כמדריכים, מנהלי אורווה.
הקשר שנוצר בן התלמיד לבע"ח מחזק את דימויו העצמי של התלמיד, מהווה חוויית הצלחה ועבודה בסביבה מכילה.

ניהול עיסקי

עולם העסקים המודרני מתאפיין ברמת תחרותיות גוברת, שינויים תכופים בתנאי השוק וצורך בראייה עסקית רב תחומית. בעולם זה הופך המשאב האנושי לנכס מרכזי בכל פעילויות הארגון, בוגרי המגמה לניהול עסקי יוכלו להשתלב בתום לימודיהם בארגונים שונים וכן יוכלו להמשיך את לימודיהם להסמכה מקצועית בכיתות י"ג או לתארים גבוהים יותר, במוסדות להשכלה גבוהה .

במהלך הלימודים י-י"ב התלמיד רוכש ידע ב: חשבונאות, חשבונות בנק על כל היבטיו, משכורות, זכויות וחובות העובד, ביטוח לאומי, מס הכנסה, ידע על תרבות האירגונים, משאבי אנוש, כתיבה וניסוח של מכתבים.

מקצועות המגמה מהווים את אחד מאבני היסוד לכישורי חיים ומכינים לעתיד!